Utbildning för psykologer:

IF-utredning i skolan

Intresserad av info om framtida utbildningar för psykologer? Anmäl dig till nyhetsbrevet så håller du dig uppdaterad!

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla ditt hantverk gällande begåvningsbedömning.  Vi kommer under två dagar beröra vad begåvning och intellektuell funktionsnedsättning är, hur vi lägger upp vårt utredningsarbete för att jobba mer effektivt och med hög kvalitet, samt fördjupa kunskapen kring bedömningar av testresultat i de mer komplexa utredningarna. Utbildningen ges digitalt via Zoom och föreläsning i helgrupp kommer att varvas med diskussioner i mindre grupper.  Möjlighet kan finnas att anmäla sig till uppföljande seminarium med fokus på att ta upp egna utredningar för tolkning av testresultat eller fokus på utlåtandeskrivning, om intresse finns.  Föreläsare är Johanna Hellberg, leg psykolog och specialist i neuropsykologi. Johanna har gedigen erfarenhet av utredningsarbete inom barnpsykiatri, neuroteam och ca 10 års erfarenhet av skolpsykologarbete och skolpsykologutredningar.

Innehåll:

  • Vad är begåvning och vad är Intellektuell Funktionsnedsättning? 
  • Om utredningsprocessen, etik och skolpsykologens utredningsuppdrag
  • Vad du kan behöva tänka på när du möter elever och vårdnadshavare från andra delar av världen  
  • Anamnes -vad ska vi fråga och vad ska vi göra med informationen?
  • Att bedöma adaptiv funktion. 
  • Diff-diagnostiska ställningstaganden. Autism, ADHD, språkstörning, trauma, bristande skolbakgrund?  Spretiga och ojämna profiler
  • Utlåtande-skrivning och återgivning

 

Målgrupp: 

  • Du som är ny inom skolans värld.
  • Du som jobbat ett tag med skolpsykologutredningar, men känner att du behöver en skjuts för att utveckla ditt hantverk och dina rutiner kring utredning.
  • Du som är ny psykolog och vill lära dig om utredning. Du måste inte jobba inom skolan, även om utbildningen har ett fokus på begåvningsbedömning i skolans kontext.
 

Datum: 6 och 7 november 2024
Tid: 9-15
Kostnad: 6900:- ex moms
Plattform: Digitalt via Zoom

Anmälan sker via formuläret nedan och antalet platser är begränsat för att möjliggöra diskussioner. 

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till en kollega. Om ni är flera från samma arbetsplats som vill delta är det en anmälan per deltagare. Det är inte tillåtet att anmäla endast en deltagare med intentionen att låta hela arbetsgruppen delta eller dela länken med någon annan.

Anmälan IF-utredning i skolan

OBS! När du klickat på "skicka" kommer du att få försäkra systemet om att du inte är en robot, du måste klicka "skicka" en gång till efter det för att din anmälan ska gå iväg. Om du kommer tillbaka till startsidan har din anmälan gått igenom.

Genom att fylla i formuläret och klicka på "SKICKA" ger du samtycke till lämnade personuppgifter sparas av Hellberg Psykologkonsultation AB i syfte att kunna kommunicera med kursdeltagarna.

Du bör få en bekräftelse via e-mail inom några dagar och länkar till utbildningen skickas ut ca 2 veckor innan. Om du inte får bekräftelse på anmälan kontakta Johanna Hellberg.